joi, 30 ianuarie 2014

SA FII STAPIN IN TARA TA! "Sa fii stapin in tara ta!" este sloganul meu electoral. Este ceva normal. Insa am ajuns sa luptam pentru aceasta "normalitate". Oare de ce?

Sint Aura Speranta Ungureanu. Mi-am propus sa candidez la alegerile europarlamentare din acest an, din partea societatii civile (CNSC) si va trimit atasat CV-ul promis.

In prezent, am strins de una singura aproximativ 55.000 de semnaturi si continui sa string pentru a atinge pragul de 100 de mii, impus de lege.

Sunt de ales doua variante: fie se va candida independent, fie pe lista comuna.

Interesul este ca societatea civila sa aibe cit mai multi reprezentanti in Parlamentul European si trebuie sa gasim cea mai buna varianta pentru a ne maximiza sansele.

Cu respect,
Avocat, 
UNGUREANU AURA SPERANTA

Curriculum Vitae

Nume: UNGUREANU

Prenume: AURA SPERANTA

Data nasterii: 27 iunie 1980

Stare civila: necasatorita

Telefon mobil: 0721.20.80.86,

Email: aura.speranta@yahoo.com; aura.speranta@gmail.com

Adresa: Bucuresti, sector 2, str. Badea Cirtan nr. 2

Ocupatie: Avocat Definitiv – Cabinet de avocat AURA SPERANTA UNGUREANU

Studii: Facultatea de Drept- (Licenta: 8,90, an terminal 2003)

Colegiul National Sfantul Sava Bucuresti (Bacalaureat: 9,21, an 1999)

Scoala Generala in Bucuresti-(Medie generala a celor opt  ani de studiu-9,88)

Studii post-universitare: Masterat in Drept-Cariera Juridica, Facultatea de Drept Bucuresti (9,26)

Studii universitare in curs: Academia de Stiinte Economice – Bucuresti, Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune


Limbi straine: engleza avansat, franceza mediu.

Obiectiv profesional: sa fiu cea mai buna in domeniul meu

Ce ma caracterizeaza: seriozitatea, profesionalismul si un suflet bun

14 comentarii:

  1. Mulat succes, draga Aura! Iti admir curajul si implicarea sociala. Sper ca toti tinerii cu ceva minte din aceasta tara sa te sustina.
    Eu te voi prezenta ca exemplu pozitiv, de urmat, elevilor mei.
    Prof Enciu Ionel

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit si articolul "Alegeri" al domnului Mircea Popescu din Ploiesti care are niste argumente serioase. Ma intereseaza sa stiu daca CNSC intentioneaza sa prezinte o lista proprie de candidati pentru europarlamentare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In maxim doua saptamani se va sti daca CNSC va propune romanilor o lista de candidati desemnati de societatea civila. Speram ca acesti lideri care anima CNSC-ul sa aiba acest curaj. Romania are nevoie de o echipa in Parlamentul European si nu de tradatori de tara si aparatori ai gastilor de partid.
      In acest moment, nici PSD, nici PNL, nici PDL , UDMR, PPDD, etc nu pot incropi, singure, o astfel de echipa.
      Precizare: Mircea Popescu este un roman din SUA iar articolul sau a fost preluat de catre grupul CNSC Ploiesti.
      Administrator CNSC Ploiesti

      Ștergere
  3. Mai baieti, va imbatati cu apa rece ! Si e cam gerulet pe afara ! Unde a fost soc civila cand a fost scufundata Flota? Unde a fost marea soc civila cand au fost distruse sist irigatii? Dar cand a fost devalorizat Bancorexul? etc...ps...sa aiba ori sa aibe ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciudata filozofie aveti d-le anonim - daca nu a fost societatea civila si nu a reactionat, pana acum, sa nu fie niciodata? Sa lasam, pe vecie, numai grupurile de interese sa ne conduca destinele tarii?
      Noi, cetatenii, sa ne comportam, pe vecie, ca o turma de oi?
      Tudorica Ionel

      Ștergere
    2. Bine, dar ce mod de reactie e asta? Sa vanam functii caldute si foarte bine platite in euroi prin strainataturi? Si apoi cu avocatii m-am cam lamurit de ce sunt in stare de imponderabilitate......De ce soc civila nu se implica in normalizarea vietii de zi cu zi a romanului de rand ? Si cand spun romanul de rand ma refer la cei care muncesc de dimineata pana seara si si platesc taxele si impozitele nu la pomanagiii care voteaza pe mici si bere. Ce parere are soc civila despre noul cod penal care favorizeaza infractorii si infractionalitatea ? Ce parere are soc civila asupra faptului ca trebuie cerut acceptul unui individ certat cu legea ca sa ii fie ascultat tel ? Cu alte cuvinte daca un hotzoman este urmarit, trebuie sa i se spuna....atentiune.....de la ora noua pana la unu esti ascultat....ai grija ce vorbesti...apoi mergem la masa.....

      Ștergere
    3. Este gresit cum puneti problema. Un europarlamentar nu este o "functie". Este o pozitie in care un ales este imputernicit sa reaprezinte interesele, pozitiile, practic sa fie vocea unui segment important al populatiei. In niciun caz nu poate fi numita o functie calduta, dacat in cazul in care este trimis de un partid ca "umplutura" pe o lista in scopul de a reprezenta interesele partidului, deci nu ale alegatorilor. Sigur, exista pretextul ca respectivul europarlamentar reprezinta vointa politica a poporului. Si am vazut ca interesele politice nu sunt intotdeauna aceleasi cu ale omului de rand, ale societatii civile. De aceea, ar fi indicata o prezenta la Parlamentul European a societatii civile care sa se reprezinte prin ea insasi.
      Acum, sigur ca pentru banii primiti, europarlamentarii trebuie sa aiba niste raspunderi, ca peste tot. Cum vor fi acestia pedepsiti? Prin vot. Daca si la urmatoarele alegeri tot aceia care n-au facut nimic sunt alesi, atunci, ori poporul a fost multumit de activitatea lor, ori se este prostit prin propaganda, pe care de cele mai multe ori o savureaza cu placere.
      Si dupa intreg scandalul in care au implicat Romania pe plan european, parerea mea este ca cei care si-au spalat rufele murdare prin intreaga Europa, nu merita sa mai primeasca votul romanilor.

      In ceeace priveste codurile penale, ascultarea teelefoanelor este o operatie care nu poate avea loc decat strict cu ordin judecatoresc. Orice alta interpretare inseamna incalcarea prezumtiei de nevinovatiei. Faptele, nu coincidetele sau suspiciunile constituie probe. Ori discutiile nu constitutie fapte, dar tocmai acestea sunt folosite ca probe indubitabile de catre procurori incapabili sa descopere altceva, fie din nepricepere, fie din comoditate. Si este mai usor, deoarece in acest fel, se fac dosare pe linie si se socoteste ca respectivul procuror are o activitate prolifica. Ca in planul cincinal.
      Nu se cere acceptul individului vizat, ci ar trebui sa se ceara avizul judecatorului caruia i se aduc probe credibile.

      Ștergere
    4. Teoretic ati putea avea ceva dreptate dar stiti si dvs. cum e cu teoria si practica. Cu pedeapsa prin vot e o himera , omul se umple de bani intr-o legislatura si apoi...dupa noi potopul adica altul la cascaval. Ce au facut alesii nostri de ani buni pe acolo? Concret, nu fantasmagorii! Cu codurile...prezumtia de nevinovatie, ca de altfel si faptul ca trebuie sa dovedesti vinovatia cuiva favorizeaza intr-o masura cruciala infractorii de toate spetele si culorile. Daca un individ e prins asupra faptului cum pot oare sa mai spun ca e nevinovat? Evident, trebuie anchetat si judecat drept dar de aici pana la a-i acorda prezumtia de nevinovatie unui ucigas cu sange rece, unui talhar, violator e o cale ....In plus, sunt cazuri in care inculpatii declara ceva , apoi se razgandesc , sfatuiti de avocatii lacomi de bani si uite asa , procesele se lungesc pana la prescriere.....Un caz din anii trecuti cand un nemernic isi ucide bunica iar maica-sa ia asupra ei crima in speranta ca, fiind mai in varsta va fi iertata. Si tot familionul declara pe propria raspundere ca vinovata e individa si ea cu manuta ei draguta declara ca e vinovata. Si e bagata la mititica dar dupa o vreme, odrasla comite alte talharii si e bagat si el la mititica. Si apoi, sfatuiti de avocati, ce isi spun ei? Ia sa coacem noi o telenovela ....si odrasla isi recunoaste vina ( asta dupa cativa ani buni) , batrana iese de la mititica si da in judecata statul roman, atoatevinovat si cere parai. Nimeni nu i-a pus la zid pe cei din familion pentru marturie falsa, pentru inducerea in eroare a organelor de ancheta etc. Nu mai stiu s-a intamplat, cert e ca batrana aobtinut un fel de pensie de la stat de cca 1000 lei....E drept oare? Altii muncesc zeci de ani si au o pensie de 600-800 lei iar altii, pe baza unor crime odioase, marturii false, favorizarea infractorilor etc sa obtina mult mai mult?

      Ștergere
    5. Îi răspund domnului din 30.01 ora 23.41. Dacă atunci nu au fost, acum sunt.

      Ștergere
  4. De cand sindicatele fac politica? Ma refer la cele din CNSC (USSCFR, SCMD, etc)
    PAUL M.

    RăspundețiȘtergere
  5. VA TREBUI SA EXISTE O LISTA A CANDIDATILOR DIN PARTEA CNSC - A SOCIETATII CIVILE, PENTRU TOATE ALEGERILE, INCLUSIV CELE EUROPARLAMENTARE DE ANUL ACESTA. SA FIM TOTI REPREZENTATI IN HOTARARILE CRUCIALE PENTRU VIITORUL NOSTRU , DE LA ORICE NIVEL, MAI ALES CEL EUROPARLAMENTAR ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. VOM FI IARASI CE AM FOST SI MAI MULT DECAT ATAT ! PROBLEMA DE BAZA ESTE...CE AM FOST ....IN VECHIME......SI CE SUNTEM ACUM?

      Ștergere
    2. Oricum am lua-o, participarea la alegeri a unor rezervisti este de bun augur. Sper insa ca alegerea acestora sa fie bine cantarita, in balanta egiptenilor de acum 3000-5000 de ani.Nu mai e loc de compromisuri. Marea parte a rezervistilor ar indeplini normele morale pentru candidatura insa sunt si alte criterii care trebuie luate in calcul. Si ca intotdeauna din nefericire la ciolan se baga in primul rand oportunistii si fripturistii care ulterior vor deveni turistii de lux pe banii romanilor de rand. S-ar compromite definitiv si irevocabil actiunea !

      Ștergere
    3. Pe blogul (http://mipopescu.wordpress.com) am publicat o serie de propuneri legate de reprezentarea parlamentara a societatii civile, prin extinderea dreptului rezervat de Legea Electorala exclusiv pentru organizatiile minoritatilor nationale, la ORICE organizatie a societatii civile, inclusiv a majoritatii romanesti. Astfel de articole, cum ar fi ”Parlament Mixt” (http://mipopescu.wordpress.com/6-legea-electorala/753-2/) au fost luate in consideratie chiar de unii parlamentari si am reusit ca impreuna cu senatoarea Elena Mitrea sa concepem un Proiect Legislativ (http://mipopescu.wordpress.com/6-legea-electorala/proiect-legislativ/) care insa n-a mai ajuns sa fie discutat din cauza alegerilor parlamentare.
      In cazul in care se doreste pentru viitoarele alegeri parlamentare din Romania, proiectul poate fi reluat,de CNSC, mai ales ca nu porneste de la zero. Si in acest sens, pe blogul amintit se gasesc mai multe articole si analize care prezinta amanuntit modificarile necesare.
      De asemeni pot fi ”rasfoite” si consideratii privind subiectul abordat al alegerilor europarlamentare

      Mircea Popescu
      California

      Ștergere